Pemerkasaan Teknologi Sumber Manusia melalui Inovasi Digital memacu Produktiviti Organisasi ke arah Pemasaran Global 2025

Persidangan dan pameran HRiTECH 2023 anjuran Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia (MIHRM) diadakan pada 15 - 16 Februari di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid. Dengan tema “Memperkasa Sumber Manusia Melalui Inovasi Disruptif”, acara ini adalah salah satu yang terbesar dan pertama seumpamanya yang melibatkan kerjaya HR dalam beberapa tahun kebelakangan ini – bertujuan untuk membantu komuniti perniagaan Malaysia mengenal pasti penyelesaian teknologi yang inovatif dan menjimatkan kos untuk mengubah amalan HR mereka , terutamanya untuk memenuhi keperluan tenaga kerja terpencil.

 

Dianjurkan dengan kerjasama Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan CBMTI Sdn. Bhd., para peserta antara lain, akan mendapat maklumat tentang cara menggunakan media sosial, aplikasi mudah alih dan platform dalam talian dengan lebih baik untuk melicinkan proses pengambilan pekerja. Penggunaan alat digital termasuk perisian penilaian prestasi untuk penjejakan prestasi pekerja yang lebih teliti juga akan dibincangkan oleh pakar pada acara tersebut.


Persidangan yang dirasmikan oleh YB Tuan Mustapha @ Mohd Yunus Bin Sakmud, Timbalan Menteri di Kementerian Sumber Manusia menyaksikan Prof Ir Dr Zuhaina Hj Zakaria, Dekan Institut Pengajian Siswazah UiTM menjadi salah seorang speaker yang turut membuat pembentangan. Seramai 3 orang staf ILD UiTM telah terlibat secara langsung dalam program iaitu Ts Mohd Rafizi Rahmad, Timbalan Pendaftar Kanan ILD merangkap Naib Presiden 1 MIHRM, Encik Mohd Zahurin Ramli, Pengarah ILD Perak dan Encik Abdul Qaiyum Abd Razak Penolong Pendaftar Kanan Pusat Pembangunan Kompetensi ILD UiTM.

CONTACT US

Institut Kepimpinan dan Pembangunan
Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Lebuh Enstek,Bandar Enstek
71760 Nilai, Negeri Sembilan


https://ild.uitm.edu.my

Tel(+606) 7580 200